ápr
10

Normál bőre leginkább a babáknak van, felnőttkorban csak kivételes esetben beszélünk normál bőrről. Ezt egészséges táplálkozással, mozgással, tiszta levegőn való tartózkodással érhetjük el, ami egy városban pl. már teljesíthetetlen kritérium.

A normál bőr első ránézésre is homogén festékezettségű, egészséges színű, tompa fényű, kellemes tapintású, bársonyos. Nem fénylik, nem matt, mivel a faggyúképződés is ideális benne. Rugalmas, hiszen nem csak a hám, a kötőszövet víztartalma is ideális, mely így egészségesen tartja a kollagén és elasztikus rostokat is.
 

Otthoni ápolásaként tiszta vízzel vagy szappanmentes lemosókkal tisztítsuk, majd alkoholmentes tonikkal töröljük át. Nappalra nyáron használjunk fényvédelemmel ellátott nappali krémet (pl. aloe), télen félzsíros arckrémet, mely véd az időjárás viszontagságaival szemben. Ez a bőrtípus nem igényli az éjszakai krém használatát, mivel faggyútermelése tökéletes, ezért inkább az esti letisztítás után csak tonikkal, arcvízzel, arcpermettel hidratáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr21898068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása