jún
2
Tisztelt Szerkesztő!
A párom Roaccutan tablettát szed.Szeretnénk gyermeket és azt olvastam,hogy ha az apuka szedi a gyógyszert nincs mellékhatása a születendő gyermekre.A nőgyógyászom azomban azt mondta ahhoz,hogy gyermeket vállalhassak a páromnak előtte 3 hónappal abba kell hagyni a szedését.Kérem van-e erre vonatkozóan kutatáson alapuló megfigyelés?
Válaszát előre is köszönöm.
 
Kedves Andrea (remélem jól következtettem a nevét:)),

a Roaccutan tablettára vonatkozóan csak arról tudok beszámolni, ami a tájékoztatóján szerepel, itt található: http://www.pirulapatika.hu/210029896/betegtajekoztato
A tájékoztató szerint a Roaccutan tabletta csak a magzatot károsítja és vetélést okozhat (azt gondolom a nyálkahártya sorvasztó hatása miatt), de a férfibeteg hímivarsejtjeire nem hat, így ezért nem okozhat gondot, ha férfi szedi szó szerint idézve a szöveget:

"Férfi betegek:
A férfiak nemzőképességét a Roaccutan szedés nem befolyásolja, és születendő gyermekére nincs hatással. Ezért a nőbetegekre vonatkozó fenti korlátozások a férfi betegeket nem érintik.
Ne felejtse el, hogy gyógyszerét másnak nem adhatja át, különösen nem nőbetegeknek."

Ezzel együtt ha véleményemet kérdezi, én a leendő Apa helyében végigszedném a Roaccutan kúrát, várnék pár hónapot és csak utána vállalkoznék a családalapításra, így mindenki száz százalékosan megnyugodna és biztonságban lenne:)

Remélem segítségére voltam,
üdvözlettel,
Ács Krisztina

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr862050149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása