okt
21

 Lányok egymás között bármiről nyíltan elbeszélgetünk, ám az intim terület szőrtelenítése még ma is pironkodtató témának számít. Beszéljünk róla!

A történészek szerint az ókori egyiptomi, görög és római nők is csupaszra szőrtelenítették  magukat, sőt ha megfigyeljük a meztelen férfiszobrokon sem nagyon látunk szőrre utaló nyomokat. Afrikában a mai napig természetes a nők testének egyszerű vízből, cukorból, citromból otthon főzött 'gyantával' való lecsupaszítása, mert így tartják higiénikusnak.
Ebből adódik is a kérdés: miért van ott a szőr, leszedjük vagy ne szedjük? Kárt csinálunk-e vele vagy így segítjük a terület tisztán tartását?
A legtöbb nőgyógyász egyet ért azzal, hogy a szőrnek védő szerepe van, ezért kár eltávolítani a 'kapuból', de személy szerint hallottam már ellenkező orvosi véleményt is. Akár ez, akár az, a lényeg úgyis a viselője véleménye, mivel érzi jól magát.

Ha az eltávolítása mellett döntünk, akkor választhatunk a fazonra nyírás, a borotva, az epilátor és a gyanta közül. Az előbbieket már sok cikk kibeszélte, mi foglalkozzunk most csak a gyantával.

Az intimgyanta nagyon kényes művelet. Itt lent különösen fontos betartani a gyantázásra vonatkozó előírásokat: a higiénia és a kifeszítés:) Mielőtt elkezdenénk a szőrtelenítést tisztítsuk meg alaposan a gyantázandó területet! A legérzékenyebb hely szőrtelenítésekor a lényeg, hogy egy felkenés-lehúzással leszedjük az összes szálat, ne kelljen többször rákenni az adott területre. Ezt legkönnyebben úgy tudjuk elérni, ha egyszerre csak kis csíkban kenjük fel a gyantát és lehetőség szerint egy mozdulattal rántjuk le. Minél nagyobb a felkent gyantarész, annál nehezebben tudjuk másik kezünkkel kifeszíteni a bőrt. Vannak olyan területek, ahova saját magunk nehezen érünk el, a kifeszítésben is néha több kézre van szükség.

Ha sikertelen a bőr megfeszítése a gyanta letépésekor bevérzést okozhatunk vagy megsérthetjük annyira a bőrünket, hogy fájdalmas seb keletkezik. Ez vizelés után csípő, égő, kellemtlen érzést okoz, sőt utána hónapokig követheti kiújulás tanga bugyi vagy újabb gyantázás következtében.
Ezért mindenképpen érdemes olyan szakemberre bízni az intim szőrtelenítést, aki tapasztalt, magabiztos és gyors keze van:)

Persze a gyantaválasztás sem mindegy. Három módszer létezik: a patronos, a 'hagyományos' és a cukorgyanta. Ennél a kényes területnél a patronos gyantát felejtsük el! Nem csak a bőrt tépi meg, de a szőrszálakat is sokszor csak eltöri a felszínen, így hamarabb nő ki újra a szál.
Válasszunk olyan kozmetikust aki a 'hagyományos' spatulával vagy kézzel felkenhető, esetleg a cukorgyantát használja. Ezek nem csak a bőrt kímélik jobban, de a szőrszálakat is teljes egészében szedik ki a tüszőből.

Az utóápolásra is helyezzünk nagyobb hangsúlyt mint más területeknél. Lehetőség szerint ne használjunk alkoholos fertőtlenítőt, mert kiszáríthatja és irritálhatja az érzékeny bőrt. Fertőtlenítésre készítsünk magunk ápolót: 2 kanál jojoba- vagy lenmagolajba cseppentsünk 3-5 csepp teafaolajat vagy grépfriutmag kivonatot és ezzel ápoljuk magunkat szőrtelenítés után. Ha megsérült a felső hámréteg is, sokat segíthet a neogranormon vagy a körömvirág krém.

És zárásként: fájdalom nélkül nem lehet, de kevesebb fájdalommal igen! Akármilyen jó kozmetikust találunk valamennyire száz százalék, hogy fájni fog, csak az nem mindegy mennyire:) Ha ügyes kezü szakembert választunk, akkor a fájdalom csak havonta egyszer pár percig fog tartani, helyette viszont hetekig tart a szőrtelenség csípés, szúrás, viszketés nélkül.

Ne legyünk szégyellősek kozmetikusunk előtt! Ha valami kérésünk, gondunk, kétségünk van, osszuk meg vele nyugodtan!  Neki ez munka, látott már sok ilyet és hidd el, ha piros szivecskét kérsz, akkor sem fog hülyének nézni!:)

(kép:www.freedigitalphotos.net/m_bartosch)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr612388302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása