már
12

mai levél

| Szerző: kozmetikus.szakoktato | 10:42 pm

Kedves olvasóm, Anita keresett meg kérdésével: mit tegyen a gyors szőrnövekedés ellen? Kéthetente gyantáztat, epilálógépet is kipróbált, de sajnos nem segített egyik sem, egy hét után kibújnak az új szőrszálak.

 

Szia Anita,

örülök, hogy megkerestél:)
A problémád sajnos sok lánynál visszatérő gond.

Egyfelől lehet, hogy gyantázásnál nem jönnek ki a szőrök hagymával együtt, csak beletépődnek a bőrbe, így hamar kinő újra.
Másfelől viszont a több ezer szőrszál nem egy ütemben nő, így ha ki is szeditek azokat a szálakat amik épp ki vannak nőve, azok amik addig nem bújtak ki, pont akkor kezdenek el nőni, így lehet hogy kéthetente gyantáztatnod kell.
Sajnos igaza van a kozmetikusodnak, érdemes lenne több időt várni két gyantázás között, hogy minél több szőrnek legyen ideje kinőni, így annál többet tudtok egy időben kitépni. Én néha még azt is szoktam ajánlani a vendégeknek, hogy félévente egyszer borotvával vagy krémmel szőrtelenítsenek, mert ezután több szőr nő egyszerre vissza, így a következő gyantázás után sokkal tovább fog szőrtelen maradni a bőr.

A patikákban, drogériákban lehet olyan testápolókrémeket kapni, amik kifejezetten szőrnövésgátlók, lelassítják a növekedés ütemét.

Ha viszont végleges megoldást szeretnél, mert nagyon zavarnak a szőrszálak, mindenképp érdemes lenne kipróbálnod a villanófényes szőrtelenítést!

Remélem tudtam segíteni:)

üdvözlettel,
Kriszta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr491835615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása