jan
24

Ha jól sejtem a kozmetikumok eladási statisztikájában a tonik sereghajtó. Rendre megfeledkezünk otthoni arcápolásunk közben róla, pedig fontos tagja a sornak.
Létezik belőle alkoholos és alkohol nélküli változat.

Az elsőt (alkoholos) főleg gyulladásos, aknés bőrre vagy fertőtlenítésre használjuk. Alkoholtartalma fertőtlenít, de ezzel együtt vizet von el, így szárítva a bőrt, mely miatt különösen ügyeljünk mértéktartó alkalmazására és a hidratáltság visszaállítására. Összetevői között találhatunk egyéb gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású anyagokat. Használata főleg az esti bőrtisztítás után ajánlott, de akármilyen „zsíros” bőrünk, akkor is csak maximum naponta kétszer.

Az alkohol nélküli változat egyik fő funkciója a lemosótej és a szennyeződések maradéktalan eltávolítása, az optimális pH érték visszaállítása és a hidratálás. A bőrradírok is eltolják a bőr pH értékét, így minden esetben alkalmazzunk utána tonikot. Újabban egyre több cég forgalmaz testpermetet is, mely teljes testen alkalmazható a krémezés előtt vagy ásványvizes spray-t amit napközben arcunkra fújva frissíthetjük azt. Ha valaki kevés vizet iszik, próbálja ki a rendszeres esti tonik vagy spray használatát arc krémezés előtt, biztos vagyok benne, hogy a változás szemmel látható lesz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr281696808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása