aug
12

 

Kedves Krisztina!
Sajnos májfoltok jelentek meg az arcomon a bajúszvonalaon nagyon
idegesítenek mert eléggé csúnya kérem segítsen mivel tüntethetném el őket? Segítségét köszönöm
üdv Katalin
 
 
Kedves Katalin,


a májfoltok kialakulásában általában valamilyen hormonális tényező játszik szerepet (pl. fogamzásgátló tabletta szedése, terhesség, változó kor), de megjelenése utalhat valamilyen hormonális- ill. anyagcserezavarra vagy valamilyen szedett gyógyszer mellékhatásaként jön ki (pl. ha csökkent fényvédelem a bőrön szerepel mint lehetséges mellékhatás). Sokszor viszont egyszerűen a helytelen szőrtelenítés következménye (pl. gyantázás utáni napégés).
Kezelése ettől függően változó lehet. Ha valamilyen belső zavar következménye, akkor érdemes kivizsgálni és kezelni azt az okot, így egy idő után magától elmúlik a pigmentfolt. Ha viszont pl. napégés következménye, akkor az a leghatásosabb, ha minden reggel kizárólag a folt területét magas faktorszámú fényvédővel lekeni, így a körülötte lévő bőr egy idő után hozzábarnul.

Ha külsőleg szeretné kezelni pigmentfoltját, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni. Kúraszerűen használható lézeres, villanófényes, gyümölcssavas illetve enzimes bőrhalványító kezelés. Ezen kezelések leginkább télen végezhetők, mikor nincs kitéve a bőr a nap sugárzásának. Én személy szerint mindegyikre láttam már pozitív és negatív példát, sajnos azt kell mondjam egyénfüggő a hatásosságuk.
Az otthoni kezeléshez is azok a leghatásosabb készítmények amiket orvosi receptre lehet megvásárolni, így mindenképpen érdemes első körben szakemberhez fordulni.

Remélem segítségére voltam!
Üdvözlettel,
Ács Krisztina
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr292217730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása