jún
21

Ma kezdődött meg a meteorológiai nyár, így nézzük át, ebben a gyönyörű napsütéses évszakban mire figyeljünk különösen bőrünk ápolásakor.

1. Inni, inni, inni!
Nyáron az izzadás fokozódásával nő szervezetünk vízvesztése, így nem a csak a hűtés miatt fontos a megfelelő folyadékbevitel, hanem a sejtek regenerálódása, hidratálása miatt is, melyek így hamarabb öregszenek. Tiszta ásványvízből ajánlott napi 2-2,5 litert meginni, amit élvezetesebbé tehetünk, ha megbolondítjuk pl. egy kis gyömbérfőzettel.

2. Kezdjünk arctisztítással!
Elsőként menjünk el szakemberhez és tisztítassuk ki bőrünk, még akkor is, ha csak évente egyszer járunk kozmetikushoz, legyen ez a nyaralás előtti alkalom. Fontos, hogy a felhalmozódott faggyút kiürítsük bőrünkből, hiszen nyaraláskor a tűző nap, az izzadás, a napvédő krémek fokozott használata eltömíti pórusainkat, begyullasztja bőrünket.
És persze nem utolsó sorban szebben barnul a bőr, ha megszabadítottuk a vastag elszarusodott hámrétegtől!

3. Napfényvédelem!
Mindennapos ápoláskor is figyeljünk oda bőrünk napfényvédelmére! Szerencsére manapság már a nappali ápolókészítmények nagy százaléka tartalmaz fényvédőt (általában 6-15 faktoros), így könnyen találunk a boltok polcain nyáron is nyugodt szívvel használható terméket. Ha nyaralásra szeretnénk napozóterméket venni, jó tudni, hogy a naptejek használata általában nem ajánlott arcra. Kifejezetten arcra való terméket keressünk, melyek nagy része magasabb faktorszámmal (25-30) rendelkezik. A napozás utáni ápolók összetevőit is nézzük át, jó ha van benne pl.
aloe, panthenol, shea-vaj, allantoin.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr732047358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása