ápr
4

 A cellulit sokszor már a huszas éveink elején kialakulhat, nézzük hát meg, milyen okokra vezethető vissza:

  • öröklött hajlam – genetikailag kódolt a zsírsejtek száma és a hízásra való hajlam. 
  • nyirokkeringési zavar – a rossz keringés nyirok-pangást okoz, mely így nem szállítja el a méreganyagokat. A szövetek között felhalmozódó salakanyagok az ürülést segítő nyirok útját akadályozzák, így az egymást gerjesztő folyamatok újabb méreganyag felhalmozódást eredményeznek

 

  • helytelen táplálkozás – amennyiben nincs egyensúlyban a tápanyagfelvétel a felhasználással, a túlzott zsír- és cukorfogyasztás raktározásra sarkallja a szervezetet. Ehhez járul hozzá a kevés rosttartalmú étkezés, mely által renyhül a bél perisztartikája, így lassul a kiválasztás. Jelentősége van a szervezet sav-bázis egyensúlyának is. 
  • mozgáshiány – a nyirok- és vérkeringés elnyomó ülőmunka ugyancsak a nyirok pangását eredményezi, mely miatt lassul az anyagcsere és felhalmozódik a zsír és a toxikus anyag a testben. 
  • testsúlynövekedés – a megnövekedett zsírsejtek fizikailag akadályozzák, elnyomják a vér- és nyirokkeringést. 
  • kevés vízfogyasztás – átlagosan napi 1 - 2,5 liter vizet vesztünk élethelyzetünktől, a külső hőmérséklettől, a páratartalomtól, illetve szervezetünk megterhelésétől függően. Ez verejtékezéssel, légzéssel, kiválasztással távozik szervezetünkből. Amennyiben nem pótoljuk, vérünk besűrűsödik, keringésünk, anyagcsere-folyamataink, kiválasztásunk lassulnak. 
  • ösztrogén hormon – a női nemi jellegért felelős hormon megnövekedett szintje (serdülőkor, fogamzásgátló tabletta, terhesség) elősegíti a test zsír- és vízraktározását. Sajnos az egyre korábban kezdett fogamzásgátló használata és a nem megfelelő csapvízszűrés következtében a hormonok már kortól és nemtől függetlenül bárki szervezetébe eljuthatnak. 
  • stressz – a mindennapi stressz magával hozza az egészségtelen táplálkozást, az igényelt folyadékfogyasztás csökkenését, előidézi a szervezetre ható káros folyamatokat.



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr961894144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása