jan
18

Arcot mosni mindenki szokott, még azok is, akik kevésbé szorgosan ápolják bőrüket. Sokan csak egyszerű szappant használnak, vannak akik tusfürdővel kenik át gyorsan fürdés közben, de a legtöbben szeretünk órákig válogatni drogériák polcain a tökéletes arclemosót keresve.
Amennyire egyszerűnek tűnik a művelet, annyira nem mindegy, milyen készítményt használunk hozzá, milyen célból, milyen bőrre, milyen utóápolással márkától függetlenül.

Vannak géles lemosók, tejállagúak, 2in1, 3in1 jelzésűek. A géles állagúak kis szivaccsal egyszerűen habosíthatók, könnyen leszedik a szennyeződéseket. A tejes lemosókat vizes vattapamaccsal használjuk, utána ha tehetjük, tonikozzuk át bőrünk, amivel a lemosótej és sminkmaradványokat is eltávolítjuk, valamint előhidratáljuk a bőrünket a könnyebb krémfelszívás érdekében . A 2in1 lemosó általában tisztítótej és tonik egyben, mely előnye, hogy nem kell két lépésben megoldani a letisztítást, hátránya, hogy a külön használt toniknál kevésbé hatékony. A 3in1 az expressz megoldás azoknak akik nem szeretnek sokat pepecselni a fürdőszobában: szemsminklemosás, arctisztítás, tonizálás egy lépésben.

Bőrtípus szerint:
-"pattanásos" bőr : a tinik válasszanak valamilyen habzó lemosót. Lehet 2in1 (lemosó és tonik), de kipróbálhatják a gyógyszertári lemosókrémet, az biztos nem fog sem szárítani sem zsírosítani. Ügyeljenek arra, hogy minden este lefekvés előtt tisztítsák meg arcukat, mert az egész nap rárakódott por miatt könnyen begyulladhat bőrük.
- "zsíros" bőr: 25 év fölött akármennyire is zsírosnak hisszük bőrünk, sose használjunk tiniknek szánt készítményeket. Pénztárca kímélő megoldásként egyszerű patikai mosakodókenőcsöt is vehetünk, ám ha jobb minőségű termékre vágyunk, akkor keressük a 'normál' vagy 'érzékeny' bőrre való feliratot. Sokszor azt tapasztalom, hogy pont azért gyullad be a páciensek bőre, mert a napközbeni kicsillogás ellen szárító termékeket használnak, ami bőrüket irritálja és védekezésképp pirosodik ki.
- víz- vagy zsírhiányos bőrre ne használjunk gél állagú lemosókat, mert azok általában szárítanak. Válasszunk lemosótejeket és azokból is a 'száraz bőrre' ajánlott vagy 'hidratáló' lemosókat. Mindenképpen hidratáljunk tonikkal és krémmel, mert csak így lesz teljes a "száraz" bőr ápolása.

Bármilyen lemosót választunk, használjuk rendszeresen, így kímélve meg bőrünk a napközben rátapadt szennyeződésektől, pórusokat eltömítő sminktől és a faggyútúltermelés okozta kicsillogástól.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr751683057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása