jan
13

Télen bőrünk hamarabb kiszárad, ilyenkor húzódik, viszket, irritált és érzékeny lesz. Bő krémezéssel próbálunk védekezni a szmog és a mínuszok ellen.

Egyre figyeljünk oda!
Ha reggel az ablakba kitett hőmérő mínuszt mutat, felejtsük el a szokásos nappali hidratáló kérmünket és ellentétben a nevével, az éjszakai zsírosabb ápolónkat használjuk. A nappalra szánt bőrápoló termékek nagy többsége vízben gazdag, ami ilyenkor szó szerint a pórusokba fagyhat, így okozva újabb kárt bőrünknek. A kifejezetten télre szánt arcápolók az átlagosnál több felszívódó növényi olajat és be nem szívódó ásványi (pl. paraffin) olajat tartalmaznak. Tudom, hogy mostanában kifejezetten divatos ez utóbbit szidni és bűnösnek kikiáltani, de a fel nem szívódó ásványi olajoknak megvan az az előnyös tulajdonsága, hogy vékony réteget képezve a bőrfelszínen védik azt az időjárás viszontagságai ellen, mint pl. a szél és a fagy.

Ha félünk, hogy kicsillog arcunk, akkor a reggeli hidratáló fölé sminkeléskor használjunk nyugodtan alapozót, mert olajtartalma és poranyagai miatt az is felszívódás nélkül megül a bőrfelszínen, így védve azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr841670823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása