ápr
25

Üvegek, tégelyek, illatos olajok, gyanták, ecsetek, festékek, nagyítós lámpa és más egyéb boszorkánykonyhára emlékeztető szerkentyűk sokasága - ez fogadja a kozmetikába belépő vendégeket. Nézzük át, mit mire használunk egy kezelés során!

A vendég kedves fogadása az első lépés a professzionalitásban: egy pohár frissítő ásványvíz, egy nyugtató tea még a legstresszesebb vendégek feszültségét is azonnal feloldja.
A kezelés megkezdése előtt minden esetben biztosítani kell a nyugodt átöltözés lehetőségét, időt és helyet egyben az áthangolódásra is. A kezelőbe lépő vendég elsőként egy papucsot kap, mely segíti az otthon-érzés megteremtését. Ha arckezelésről, gyantáról van szó, nem hagyjuk utcai ruhában páciensünket, hanem egy kart, dekoltázst is szabadon hagyó kényelmes kisruhát adunk, mely lehet akár egyszer használatos papír, akár gondosan fertőtlenített pamut anyagú. Ez nem csak a kényelem és az otthonosság érzése miatt fontos, így védjük a ruhát az esetleges krém-, maszk-, gyanta- vagy festék cseppektől. Ha valaki csak apró munkára, szemöldökszedésre, -festésre vagy mondjuk bajusz gyantára érkezik, akkor egy pártedlire hasonlító beterítő vagy egy türölköző kerül a nyakba, így védve a ruhát. A hajra fejpánt és/vagy sapka kerül,  így védve azt az összemaszatolástól, bár minden esetben érdemes hajmosás előttre időzíteni a kozmetikus meglátogatását:)


A kozmetikában mindig törekszünk a nyugodt, relaxálást segítő körülmények kialakítására. A mostanában divatos kabin jellegű kezelőkben a szépségszalon zajától, a többi vendég és kolléga duruzsolásától elszeparálva, fokozottan tudunk vendégünkre koncentrálni. Ez az intim légkör segíti az ellazulást, lehetőséget biztosít a kozmetikus és a páciens közötti oldottabb légkör és bizalom gyorsabb kialakulására, bizonyos kezelési folyamatok nyugodtabb elvégzésére (pl. massázs, intim gyanta).
A kezelés során pihentető a félhomály, az éles fények elkerülése, főleg a masszázs során. Ilyenkor halk zene szól, gyertya ég, a vendég ízlésétől függően akár illóolajokat párologtatunk vagy füstölőt égethetünk. A kezelőben egyletes hőmérsékletet biztosítunk, hiszen fekvő helyzetben a vérkeringés lelassul, hideg érzet léphet fel, esetleg a gőzöléstől bepárásodhat a helyiség.

Ha a vendég átöltözött, kényelembe helyezkedett, indulhat a kezelés.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr171951106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása