ápr
6

Masszázs kóstoló

Címkék: masszázs | Szerző: kozmetikus.szakoktato | 10:14 am

 

Nincs olyan ember a Földön, aki nem szeretné, ha megsimogatják a fejét, megcirógatják az arcát, megdörzsölik a hátát. A masszázs ennek a finom, kedveskedő érintésnek a tudatosabb alkalmazása. Az alkalmazott mozdulatok által keltett mechanikai ingerek az idegrendszer útján hatnak a szervezetre, mely így válaszreakciók sorozatát indítja el. Egészségmegőrzésre, betegségek megelőzésére, a teljesítőképesség javítására egyaránt használható. Alkalmazzuk akár laikusként, akár szakemberként terápiás céllal, a masszázs által nem csak a páciensben szabadítunk fel energiákat, pozitív gondolatokat, életörömöt, hanem önmagunk is csak nyerhetünk vele!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masszázsfajták:

  • Kozmetikai masszázs - elsősorban arc és a dekoltázsmasszázsból áll. Célja az öregedési folyamatok lassítása, a bőr feszességének, rugalmasságának megőrzése, a szervezet frissítése, a stressz tüneteinek enyhítése, a lélek és a szellem ápolása, nyugtatása.

 

  • Gyógymasszázs - általában erős, 'gyúrós' jellegű, orvosi utasítás alapján alkalmazott technika, melyet betegségek, sérülések után javasolnak. A gyógyulási idő megrövidül, segíti az izmok ellazulását, nyúlását, fokozza a vér- és nyirokkeringést, mely által gyorsabban jut el a kívánt testrészekhez az oxigénben telített friss vér, így könnyítve a sejtek regenerálódását.

 

  • Frissítő masszázs - simogató jellegű (pl. svéd-) masszázs, mely elősegíti a test és lélek harmóniáját, frissíti a fáradt szervezetet, energiával tölt fel, lazítja az izmokat, gyorsítja a vérellátást. Csökkentve a stressz hatásait, enyhíti az álmatlanságot, fejfájást, emésztőrendszeri gondokat.

 

  • Sportmasszázs - erős, 'gyúrós' jellegű. Célja az sportolók erőnlétének növelése, az izmok lazítása, nyújtása, ezzel együtt a fájdalom és a fáradtságérzet csökkentése. A vér- és nyirokáramlás fokozásával hamarabb regenerálódik a szervezet.

 

  • Nyirokmasszázs - simogató jellegű, de pangó, rossz nyirokkeringésű pácienseknél enyhe fájdalomérzettel járhat a fő nyirokvezeték feletti massázs. A technika lényege, hogy a nyirokrendszer felett apró mozdulatokkal végigstimulálják az egész testet, így segítve a nyirokáramlást. Ideális rossz anyagcseréjű, betegségre, gyors testsúlygyarapodásra hajlamos pácienseknél. Növeli a betegségekkel szembeni immunitást, tisztít, méregtelenít, ezáltal harmonizálva a testet és a lelket. Diéták, fogyókúrák mellé ajánlott.

 

  • Alakformáló masszázs - technikától függően lehet simogatóbb (elsősorban nyirokra ható) és erősebb, 'gyúrós' jellegű. Ez utóbbi a kötőszövetre hat, oldja a lerakódásokat, fokozza a vér- és nyirokkeringést, méregtelenít, csökkenti a zsírsejtek kerületét, a cellulit erősségét. Fogyókúrák mellé kifejezetten ajánlott.

 

  • Meridián masszázs - energiamezők, -vonalak mentén halad végig a masszázs, ezzel segítve a szervezet egészségmegőrzését, gyógyulását, regenerálódását. "A test a lélek tükre" - segít a test és lélek egyensúlyának rendeződésében. Oldja a stressz okozta feszültséget, javítja a közérzetet, pozitívan befolyásolja az idegrendszert.

 

  • Szegment massázs - gerincvelő idegi szakaszok stimulálása. A test 17 szegmensre van osztva, mely pontokhoz szervek tartoznak. Ezek szakaszok ingerlése hat a szervekre, így befolyásolva pozitívan azok működését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr451898164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása