dec
29

Bőrünk egyik legfontosabb védelmi vonala a sav- és zsírköpeny. Ha kifújja a szél, kicsípi a hideg vagy épp vegyszerek hatásának tesszük ki, kezünkön az optimális savas pH eltolódik, a hámréteg megvastagszik (hogy szerencsétlen legalább ezzel védjen) és nem tartalmaz elég zsírt.  

Ezért a feladat hármas:
vékonyítani a bőrkeményedést, savasítani a pH-t és zsírt pótolni.

Fürdés után, mikor a melegvíztől jól felpuhult kezünk, egy friss habkővel finoman dörzsöljük le az elhalt bőrt , de vigyázzunk, nehogy a friss hámréteget megsértsük és még véletlenül se vérzésig sikáljunk. Mikor ezzel készen vagyunk, vágjunk félbe egy citromot és egy pár csepp lével dörzsöljük át kezünk (mely visszaállítja a bőr savasságát), majd a legvégén vastagon krémezzük be egy kifejezetten téli bőrápoló kézkrémmel kezünk (melyek a nyári vizes krémekkel ellentétben sokkal több bőrápoló olajat tartalmaznak). Ha valakinek kellemetlen a natúr citromlé csípő érzése, akkor az keverjen össze pár cseppet a kézkrémmel és 2in1, egyszerre használja.

Szép kezeket!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr631629962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása