sze
20

 Kedves Krisztina!

Szeretném megkérdezni, hogy mit tehetek akkor, ha a kozmetikus után az arcomon apró kipörsenések lesznek? Ezt meg lehet előzni vagy kezelni lehet valahogy?

Válaszát előre is köszönöm,
Edina

 

Kedves Edina,

 

köszönöm levelét!

A pici piros pörsenések ha apró gennyes hólyagocskák a szőrtüszőkön, akkor ezeket baktériumok okozzák. Legtöbbször a nem megfelelő fertőtlenítés, összehúzás következménye. Megelőzésben a legegyszerűbb megoldás, hogy figyelmeztetjük a kozmetikust kezelés előtt, hogy körültekintően járjon el a tisztítás utáni fertőtlenítés során, megfelelő erősségű szereket használjon, a legjobb megoldás, ha vio-t alkalmaz. Ha viszont már kijöttek, otthon kezelhetjük alkoholos fertőtlenítő tonikkal, after shave-vel vagy kifejezetten bőrfertőtlenítésre szolgáló készítménnyel (pl. Kodan, Octenisept, Bradoman, Clarasept).


A pici pörsenések ha kozmetikustól függetlenül minden egyes tisztító kezelés után kijönnek, akkor lehet a bőr egyéni érzékenysége is. Ezt hamar meg lehet ismerni egy allergiateszttel. Addig érdemes olyan kozmetikust választani, aki parabén-, kőolaj-, illatanyag- és tartósítószermentes természetes kozmetikumokat használ.

 

Üdvözlettel,

Ács Krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr12309745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása