feb
22

A szem körüli bőr a test legvékonyabb hámja, ápolása már 25 év fölött kifejezetten ajánlott – halljuk sokszor, de mivel is kezdjünk!?

Először is a szemkörnyékápolók és szemránckrémek közti különbséget tisztázzuk. Míg a szemkörnyékápolókat sötét karikákra, duzzadt szemre, ráncosodás megelőzésére használjuk, addig a szemránckrém már a kialakult szarkalábak kezelésére szolgál.

A szemkörnyékápolók általában lazább, vizesebb, hamar felszívódó gél vagy szérum formájában jellemzően hyaluronsav, kollagén, elasztin hatóanyaggal. Itt a cél az, hogy a bőr ásványi anyag tartalmát és hidratáltságát visszaállítsuk, mely így optimális környezetet biztosít a kollagén termelésére. Vannak olyan készítmények, amik kifejezetten karikás vagy ödémás szemre ajánlottak, gyorsítják a nyirokkeringést és erősítik az apró ereket.

A szemránckrémek már idősebb bőrökre, kialakult ráncokra használhatók. Itt a cél a szarkalábat mélységének csökkentése, a szabadgyökök megkötése, a hidratálás, a bőr zsírtartalmának és ezzel együtt a zsírban oldódó vitaminok pótlása is. Magas antioxidáns, zsír- és ásványianyag tartalom mellett, sok termékben található ún. botox-hatású összetevőket, melyek a simaizmokat blokkolva csökkentik a ráncok mélységét.

Termékválasztásnál a szemkörnyéki érzékeny bőr allergiás reakciójának megelőzéseképp szánjunk időt a keresgélésre. Lehetőleg illat- és színezékmentes terméket válasszunk és ha tehetjük, vásárlás előtt teszteljük azt. Ne életkor szerint válasszunk, hanem a problémánknak megfelelő ápolót keressünk. Ha bizonytalanok vagyunk, nyugodtan kérjünk segítséget szakembertől. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr841780587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása