feb
9

A vio minden kozmetikában megtalálható fertőtlenítő hatású elektrokozmetikai gép. Éles hangjával ellentétben használata még csak nem is kellemetlen, sok vendég furcsa illatát is egyenesen kedveli. Egyszerű, pici és nagyon hatásos.

Lényege, hogy a nemesgázzal töltött készülék-fejen áthaladó áram hatására a bőrhöz érintve az üvegfej és a bőr között apró kisülések keletkeznek. A kisülések a levegő oxigén molekuláit kettéhasítja, így az O2-ből ún. naszcensz oxigén ('O') keletkezik, ami nagyon reakcióképes, így azon nyomban hozzácsapódik egy másik O2 molekulához, így jön létre az O3, azaz az ózon. Az ózon nagy mennyiségben ugyan mérgező hatású, kis mértékben viszont erős antiszeptikum, gomba-, baktérium- és vírusölő, ezzel együtt összehúzza a pórusokat és csökkenti a gyulladást. Használata a tisztítás után ajánlott, főleg ha tűvel dolgoztunk, hiszen akkor megnöveljük a fertőzés kockázatát. Megelőzhető vele a tisztítás utáni apró gennyhólyagocskák előbújása és az aknék szaporodása.
A bőrt ért kisülések beindítják a nyirok- és vérkeringést, elősegítik a kollagénszintézist, ezáltal idősebb bőrökön hatóanyag bevitelére és anyagcserefokozóként is használható.

Otthon használható kézi gépeket már sok helyen kapni, így az aknés, gyulladt tinibőrt, striákat vagy szarkalábakat házilag is könnyen kezelhetünk vele.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr511741590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koerte 2011.11.03. 22:31:45

Inkàbb kèrdèsem lenne, mint hozzászòlàsom, ha szabad : ha vírusos szemoölcsre hasznàlom a vio-t, tehetek-e kárt vele? Köszönöm
süti beállítások módosítása