jan
20

Elsőként tisztázzuk: nyomkodni, kapargatni otthon TILOS!
Gondoljunk bele: ha úgy megsértjük bárhol bőrünk, hogy kinyílik és vérzik is, akkor az azt jelenti, hogy mélyebb rétege sérült a bőrnek és ez sokszor csak varral gyógyul. A heg maradvány általában vastagabb szövet lesz mint a normál bőrszövet és kezeléssel is csak halványítható, ritka esetben tüntethető el száz százalékosan. Ha véresre nyomkodjuk arcunk vagy a tisztítás során a faggyú nem ürül ki teljesen, bőrünk megvastagodhat és a megvastagodott hámréteg csak még mélyebbre tolja a felesleges faggyút. Ergo többet ártunk mint amennyit használunk vele.

Nyomkodni tilos, de van az a helyzet, mikor a gennyesre érett, fehéren világító hólyagocskával mégsem akarjuk környezetünk riogatni. Ilyenkor tisztítsuk, radírozzuk le arcunkat, tonikozzunk egyet a pH visszaállítása végett, majd üljünk be egy kád forró vízbe, tusoljunk le vagy gőzöljünk lábasban forralt víz felett, lényeg, hogy bőrünk felpuhuljon a nagy operáció előtt. A kinyomást tiszta papírzsebkendővel végezzük, de lehetőleg ne műkörömmel, még csak nem is körömmel, hanem az ujjunk oldalával próbáljunk inkább nagyobb területű egyenletes nyomást gyakorolni, mint a szövetbe belevájni. A közhiedelemmel ellentétben nem kell véresre trancsírozni szegényt, vérzik az magától is, ha olyan mélyre került a gyulladás. A lényeg, hogy ne csak a felszíni gennyet nyomjuk ki, hanem az azt kiváltó mélyebben elhelyezkedő faggyút is szedjük ki, hiszen ha nem tesszük, újra begyulladhat. Ha sikeres volt a 'műtét', fertőtlenítésképp használjunk valamilyen alkohol tartalmú tonikot vagy kimondott bőrfertőtlenítő készítményt ( a fertőtlenítő hatású illóolajokról majd később lesz szó). Ezután ha van otthon összehúzó pakolás, tegyük fel, ha nincs, akkor rakjunk rá egyszerű fogkrémet (fertőtlenít, összehúz, gyulladást csökkent).

DE!
Ez mind kizárólag vészhelyzeti – randi, vizsga, hivatalos megjelenés – esetekre vonatkozik. Ha tehetjük, inkább próbáljuk megállni a házi barkácsolást és forduljunk szakemberhez, neki
mégiscsak jobban kézre áll az arcunk, mint saját magunknak. Addig is a problémás helyekre használjunk nyugodtan 2in1 korrektort, melynek zöld színű része a bőrre kenve nem csak a pirosságot mérsékli, hanem a gyulladást is csökkenti.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozmetikus-szakoktato.blog.hu/api/trackback/id/tr261688408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása